ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ   
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας-Βρες βοήθεια

ΒρεΣ βοηθεια

Εάν εσύ ή κάποιος/α που γνωρίζεις, βρίσκεστε σε ανάγκη και χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους Γιατρούς του Κόσμου. Για την περιοχή της Αττικής στο polyclinic@mdmgreece.gr ή στο 210.32.13.150 και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης στο thessaloniki@mdmgreece.gr ή στο 2310.56.66.41.

Οι ομάδες μας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένες και μεριμνούν για την κάλυψη των αναγκών υγείας και κοινωνικής φροντίδας που αντιμετωπίζεις εσύ ή συγγενικά / φιλικά σου πρόσωπα.

Οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθούν μία πολιτική «ανοικτών θυρών» συνεπώς μπορείς να επισκεφθείς τις υπηρεσίες μας Δευτέρα – Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις ακόλουθες διευθύνσεις:

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Σαπφούς 12, ΤΚ 105 53, Τ: 210.32.13.150

Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 16:00

 

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πτολεμαίων 29Α – εντός στοάς, ΤΚ 546 30, Τ: 2310.56.66.41

Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 16:30

ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟ, ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 'Η ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ 'Η ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Καλεσε το 166!

Λίγα λόγια την προσέγγιση μας

Οι Γιατροί του Κόσμου, αναλύουν τις διαστάσεις της φροντίδας υγείας υπό το πρίσμα της  κοινωνικής δικαιοσύνης. Δίνουν έμφαση σε θέματα όπως η κατανομή των πόρων και της εξουσίας στο σύγχρονο κόσμο αλλά και στο γεγονός της ύπαρξης ανισοτήτων, αποκλεισμών και διακρίσεων εις βάρος κοινωνικών ομάδων από τις υπηρεσίες και τα δικαιώματα βάσει ορισμένων διακριτικών χαρακτηριστικών, όπως η κοινωνική θέση, το διαθέσιμο εισόδημα, το φύλο και η ταυτότητα φύλου, η καταγωγή, τα εξωτερικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, η θρησκευτική πίστη και η ηλικία.

Το όραμα των Γιατρών του Κόσμου περιλαμβάνει ένα εναλλακτικό ανθρωπιστικό μοντέλο που δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αρχές όπως η δέσμευση, η υπευθυνότητα και η συμπερίληψη.

Οι δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου συνδέονται στενά με την έννοια της φροντίδας, η οποία ορίζεται ως “μια δραστηριότητα του είδους που εμπεριέχει όλα όσα κάνουμε για να διατηρήσουμε, να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε τον κόσμο μας, ώστε να μπορούμε να ζούμε σε αυτόν όσο το δυνατόν καλύτερα με όρους βιωσιμότητας και ευεξίας”.

Ως ανθρωπιστική οργάνωση, τηρούμε ένα σύνολο θεμελιωδών αρχών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ανθρωπιστική ηθική, την ηθική της δικαιοσύνης και τις ιατρικές αρχές. Επιπλέον, η ηθική της φροντίδας, όπως και η ηθική της υγειονομικής περίθαλψης και της θεραπευτικής σχέσης και της ευθύνης, μας επιτρέπουν να να διαμορφώσουμε την ηθική μας σκέψη έτσι ώστε να επικεντρώνεται στις πρακτικές και τους τομείς εργασίας μας.

Υπό το πρίσμα αυτό, επιλέξαμε επίσης να ενσωματώσουμε την ηθική της φροντίδας για να μας καθοδηγήσει.

Η πρακτική της φροντίδας, τόσο ως σκέψη όσο και ως πράξη, περιλαμβάνει τέσσερα στάδια κατά την εκτέλεσή της:

  • Την κατανόηση των αναγκών,
  • Την ανάληψη μεριδίου ευθύνης για τις ανάγκες αυτές,
  • Την υλοποίηση της φροντίδας και της θεραπείας και
  • Την καθιέρωση μιας συστηματικής προσέγγισης σχετικά με το πώς τα άτομα συμβάλλουν στη διαδικασία.

Η πρακτική αυτή βασίζεται σε ένα σύνολο δεοντολογικών αρχών, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την εμπιστευτικότητα, την επάρκεια, την ικανότητα των ατόμων να λαμβάνουν αποφάσεις για τη ζωή τους  και να ενεργούν για την αλλαγή καθώς και την αξία της αλληλεγγύης.