Ο κ. Δ. Χ. ηλικίας 70 ετών διαμένει ως άστεγος στον Πειραιά τα τελευταία 8 χρόνια. Τον βρήκαμε σε κεντρικό σημείο του Πειραιά σε στάση του Τραμ μαζί τα λιγοστά υπάρχοντά του που του ήταν απαραίτητα για την επιβίωση του. Φαινόταν αρκετά εξουθενωμένος, σκεπασμένος με κουβέρτα και σε ελάχιστη απόσταση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους με έντονη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών. Αφού τον πλησιάσαμε και τον ενημερώσαμε για το έργο των κινητών μονάδων για τους άστεγους συμπολίτες μας, ανέφερε ότι θα επιθυμούσε ιατρική βοήθεια. Αμέσως τον εξέτασε ο νοσηλευτής της μονάδας και προγραμμάτισε ραντεβού στο πολυϊατρείο για την επόμενη μέρα ώστε να λάβει πλήρη ιατρική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή που ο ίδιος δυσκολεύεται να καλύψει.

Μας μίλησε για την ζωή του, τις εργασίες που έκανε και την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και 10 χρόνια, αφού η μικρή σύνταξη που λαμβάνει δε φτάνει για το ενοίκιο και τα μηναία έξοδα. Τον ενημερώσαμε για τη δυνατότητα φιλοξενίας στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου καθώς και τα σημεία που γίνεται διανομή φαγητού στην περιοχή του Πειραιά.

Ο κ. Δ. Μ. μας επισκέφτηκε την επόμενη μέρα στο πολυϊατρείο και έλαβε την άμεση ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια που χρειαζόταν. Ειδικότερα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σταθερής μηνιαίας παρακολούθησης καθώς και τον προγραμματισμό των ραντεβού από εξειδικευμένες ειδικότητες σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Έχει επίσης ενταχθεί στο Υπνωτήριο Αστέγων, αφού έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ταυτόχρονα έχει γίνει η απαραίτητη επικοινωνία με άλλες κοινωνικές παροχές από άλλους οργανισμούς.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

©MdM - NL - streetwork