Την Κυριακή 27 Απριλίου, αεροπορική επίθεση στο Συριακό χωριό Qah στην περιοχή Idlib έπληξε ένα σχολείο. Τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν (συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών) και έντεκα τραυματίστηκαν. Στους τραυματίες παρασχέθηκε φροντίδα στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Κάποιες από αυτές τις εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από τους ΓτΚ.
Η αεροπορική επίθεση έπληξε μία από τις αποθήκες των ΓτΚ και καταστράφηκαν όλα τα αποθέματά της – συμπεριλαμβανομένων περισσοτέρων από 450 πακέτων με είδη ατομικής υγιεινής. Απρίλιος 2014 © ΓτΚ
Μία από τις αποθήκες των ΓτΚ επίσης χτυπήθηκε και καταστράφηκαν όλα τα αποθέματά της – συμπεριλαμβανομένων περισσοτέρων από 450 πακέτων με είδη ατομικής υγιεινής. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να καταδεικνύουν ότι στοχοποιήθηκε η οργάνωση. Από τον Οκτώβριο του 2012, οι ΓτΚ εργάζονται με Συρίους σε στρατόπεδα εσωτερικά εκτοπισμένων στο Qah, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οργάνωση παρέχει ιατρική φροντίδα στους Συρίους, μέσω εννέα Ιατρικών Κέντρων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα διάφορα στρατόπεδα της περιοχής.

Οι ΓτΚ καταδικάζουν αυτές τις επιθέσεις και επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να σεβαστούν τους κανονισμούς του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και να προστατέψουν τους πολίτες και τις υποδομές πολιτών. Επιπροσθέτως, η ασφάλεια του ιατρικού και ανθρωπιστικού προσωπικού, οι υποδομές και τα ιατρικά οχήματα μεταφοράς πρέπει να διασφαλιστούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Δείτε περισσότερα

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

suria_resized.jpg