Αυτήν τη φορά θα θέλαμε να αναφερθούμε στον εθελοντισμό. Στον αλτρουϊσμό και τη θέληση της προσφοράς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρεις, όταν το θέλεις. Προσφορά του χρόνου σου, προσφορά των υπηρεσιών σου, προσφορά προϊόντων πρώτης ανάγκης όπως τα ρούχα, προσφορά δωρεάς αναλώσιμων συσκευών κλπ. Αλλά ας μιλήσουμε για τους δικούς μας εθελοντές.

Στο Υπνωτήριο Αστέγων αυτόν τον μήνα προσήλθαν να μας βοηθήσουν με τον χρόνο τους αρχικά δύο κυρίες. Μία με δύο ώρες, εξυπηρετούσαν τους ανθρώπους μας μοιράζοντας πετσέτες και προσέχοντας τον χώρο την ώρα που εισέρχονται οι επωφελούμενοι της δομής για να κάνουν το μπάνιο τους και να ξεκουραστούν.

Ακολουθούν οι φυσικοθεραπευτές. Εθελοντής φυσικοθεραπευτής με πολλά χρόνια προσφοράς στους ΓτΚ που, παράλληλα με τους βοηθούς του, παρέχει τις υπηρεσίες του και τις γνώσεις του σε ανθρώπους με κινησιολογικά ή άλλα προβλήματα. Σταθερά μία φορά την εβδομάδα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που λόγω κοινωνικών δυσχερειών δεν θα μπορούσαν να καλύψουν μια τέτοια υπηρεσία.

Τον Ιούνιο μας έφεραν χειροποίητα είδη γλυκισμάτων. Γυναίκες με μεράκι, που ανήκουν στον ‘Φιλικό Κύκλο Κηφισιάς’ συχνά παρασκευάζουν μαρμελάδα, ψωμί, κουλουράκια και γλυκά για να τα προσφέρουν με αγάπη στους ωφελούμενούς μας.

Ήρθε και ο κουρέας μας. Νεαρός, με πολλή όρεξη και καλή διάθεση, να καλλωπίσει τους άντρες της δομής. Μια υπηρεσία πολυτελείας για πολλούς από τους ανθρώπους που διαμένουν στο Υπνωτήριο, αλλά τόσο απαραίτητη και αυτονόητη για όλους μας.

«Κάνοντας μια αναφορά στις λίγες μέρες που κλήθηκα να συμβάλλω ως εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου και συγκεκριμένα στο Υπνωτήριο Αστέγων, που προσπαθεί να προσφέρει πολλά σε ανθρώπους που αξίζουν να έχουν μια συνολική φροντίδα, όπως ένα καθαρό δωμάτιο, ένα μαγειρεμένο φαγητό, συνθήκες υγιεινής, αλλά και ιατρική φροντίδα που είναι τόσο σημαντική και που για άλλους ανθρώπους αποτελεί πολυτέλεια. Θέλω να πω, πως μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπάθησα να συμβάλλω, να ανταποκριθώ στις ανάγκες αυτής της λειτουργίας που κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν άνετα και όμορφα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αισθάνομαι πως μέσα από αυτήν την εμπειρία, η οποία θέλω και εύχομαι να συνεχιστεί, θα μπορέσω και εγώ από μεριάς μου να συνεχίσω να συμβάλλω προκειμένου να προσφέρω σε όσους το έχουν ανάγκη και να γίνομαι και εγώ καλύτερος και πιο δημιουργικός. Μέσα από την έμπνευση που δίνει η συναναστροφή με τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Στο τέλος μένει το χαμόγελο ικανοποίησης αυτών των ανθρώπων».

Υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες ανάγκες που θα μπορούσαν να καλυφθούν. Σε αυτό καλούμε όλους εσάς που θέλετε να μοιράσετε αγάπη.

Και οι ωφελούμενοι του Υπνωτηρίου περιμένουν με χαρά όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σε νοιάζονται και είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν στις βασικές σου ανάγκες, τις δύσκολες ώρες της ζωής σου.

 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουμε όλοι μας.

 

pep-attikis
Το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου στην Ακαδημία Πλάτωνος, λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

nightshelter4