Οι Γιατροί του Κόσμου, ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων ατόμων λόγω της πανδημίας Covid 19 , έχουν ξεκινήσει μία σειρά προγραμμάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη άμεσα και αποτελεσματικά.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών, το πρόγραμμα επείγουσας παρέμβασης σε ευάλωτα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και περιλαμβάνει δύο δράσεις,  παράδοση φαρμάκων κατ’ οίκον και παροχή Ιατρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης από απόσταση.

Το πρόγραμμα αφορά άτομα με χρόνια νοσήματα που έχουν βρεθεί μόνα στο σπίτι τους,  δίχως εισόδημα και χωρίς συγγενικά πρόσωπα να τα φροντίσουν.

Οι ψυχολόγοι που συνεργάζονται με τους Γιατρούς του Κόσμου υποστηρίζουν- μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας- τους ηλικιωμένους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαταραχών που σχετίζονται με την απομόνωση, όπως η κατάθλιψη.

Παράλληλα οι κοινωνικοί μας λειτουργοί συγκεντρώνουν πληροφορίες για ανάγκες των ωφελούμενων  σε φάρμακα ή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και εν συνεχεία αναλαμβάνουν τη διασύνδεση τους με το σύστημα παροχής φαρμάκων, καθώς και τη διευκόλυνσή τους, δεδομένου πως οι περισσότεροι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές διαδικασίες της άυλης συνταγογράφησης. Επιπρόσθετα, κλιμάκιο της Οργάνωσής μας με γιατρό και νοσηλευτή θα πραγματοποιούν κατ οίκον επισκέψεις για τη παρακολούθηση των χρόνιων πασχόντων.

Ο λογαριασμός των Γιατρών του Κόσμου στην Alpha Bank 199-002002002401 δέχεται δωρεές για το Πρόγραμμα Υποστήριξης  Ηλικιωμένων ενάντια στον κορωνοϊό και στον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων ατόμων.

https://www.alpha.gr/el/omilos/

https://www.alpha.gr/el/idiotes/myalpha

https://www.alpha.gr/el/omilos/etairiki-upeuthunotita

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

logo-alpha