Με την έναρξη της νέας χρονιάς και λόγω των καιρικών συνθηκών το πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης προσάρμοσε τις υπηρεσίες που παρέχει, εστιάζοντας στις ανάγκες των πολιτών που διαβιούν στο δρόμο ή σε επισφαλείς συνθήκες. Οι δομές του κεντρικού  δήμου επίσης προσάρμοσαν τις υπηρεσίες τους και σε συνεργασία με τον οργανισμό μας, υπήρξε επίσπευση των ιατρικών εξετάσεων και των απαραίτητων rapid τεστ που είναι προαπαιτούμενα για την τοποθέτηση στις δομές αστέγων. Επιπλέον, ομάδα των Γιατρών του Κόσμου αποτελούμενη από νοσηλευτή, γενικό ιατρό και κοινωνικό λειτουργό, παρείχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε άτομα που διαβιούν στο δρόμο, διασύνδεση και ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου, ενώ σε όποιον επιθυμούσε, γίνονταν επιτόπια rapid τεστ με σκοπό  την δυνατότητα άμεσης μεταφοράς τους σε ζεστό χώρο.

2022-thessaloniki-02

Υποστήριξη πληθυσμού που διαβιεί στους δρόμους της πόλης

Επίσης τον Ιανουάριο ξεκίνησε η εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού – έμμισθου και εθελοντών – σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σχετικά με τις πρώτες βοήθειες. Πιο συγκεκριμένα η εκπαίδευση αφορά το Basic Life Support (BLS) και σκοπός είναι να εκπαιδευτεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο του προσωπικού, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση της έγκυρης παρέμβασης σε επείγον περιστατικό κατά τη διάρκεια των δράσεων του οργανισμού.

2022-thessaloniki-03
Εκπαίδευση προσωπικού (ΚΑΡΠΑ και εξωτερικός απινιδωτής)

 

pkm-espa-gtk
Η Πράξη με τίτλο «Ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κοινωνικού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη», με κωδικό ΟΠΣ 5041784, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020, με χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2022-thessaloniki-01