Η ιστορία της Π. ξεκίνησε πριν 1 μήνα όταν ζήτησε ψυχολογική στήριξη για κάποια «φαντάσματα» που έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο της, όπως ανέφερε. Ήταν πολύ ευσυγκίνητη και συναισθηματική από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση.

«Θέλω να σβήσω οτιδήποτε μου θυμίζει τον πρώην άντρα μου» είπε και έσφιξε τα χέρια της. Ξεκίνησε να μιλά για τη ζωή της στο Αφγανιστάν και πως παντρεύτηκε έναν συγγενή της σε μικρή ηλικία. «Πραγματικά ερωτεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο γιατί ήταν όμορφος και δυνατός ακόμα κι αν δε τον ήξερα καλά-καλά. Ήταν υπέροχος το πρώτο διάστημα αλλά μετά άλλαξε, μου ασκούσε έλεγχο και έγινε πολύ αυστηρός. Δεν μου επέτρεπε να μιλάω ελεύθερα και πετούσε και έσπαγε πράγματα αν το έκανα. Με έφτυνε και με χτυπούσε».

Ένιωθε τόσο ευάλωτη όταν μιλούσε και φανέρωνε το παράπονο μιας ζωής που είχε μεταθέσει την ομορφιά της σε έναν άγνωστο τόπο.

«Κάποια στιγμή έμεινα κλινήρης για 2 μέρες από τα χτυπήματά του και δικαιολογούμουν στον κόσμο για το πώς τραυματίστηκα. Τράβηξε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε το κρεβάτι μου, με απείλησε με αντικείμενα– και πάντα, πάντα έφταιγα εγώ. Η κατάθλιψη έκλεψε το χαμόγελό μου. Η συνεχιζόμενη σωματική του κακοποίηση σταμάτησε τη μέρα που με χτύπησε τόσο δυνατά που έχασα μερικώς την ακοή στο ένα αυτί και μετά με βίασε. Είχε έρθει η στιγμή να φύγω και δε θα υπολόγιζα κανένα κόστος. Πέρασα κάθε μέρα κλαίγοντας μέχρι που τελικά ήταν αρκετά και έφυγα. Ο γιος μου θα ήταν πλέον πιο ασφαλής».

Η Π. στη συνέχεια περιέγραψε πώς τελικά κατάφερε να δραπετεύσει από μια τέτοια κακοποιητική κατάσταση και να βρεθεί στο Ιράν και ύστερα στην Ελλάδα. Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα δίνεται στο να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας όπου το ξεδίπλωμα της ιστορίας της Π. θα τη  βοηθήσει να ανακτήσει πάλι τον έλεγχο στη ζωή της και να στοχεύσει στην προσωπική της ενδυνάμωση και ανάπτυξη.

 

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι πάντα στις ανάγκες της κοινωνίας και τις νέες προκλήσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες εν μέσω της πανδημίας Covid19, καθώς και του αυστηρότερου περιορισμού της ελευθερίας μετακινήσεων, προσφέρουν στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο Αθηνών των ΓτΚ δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος OPEN MINDS 21.

 

Εάν εσείς – ή κάποιος που γνωρίζετε – νιώθετε την ανάγκη για να μιλήσετε με έναν ειδικό, καλέστε στο 210.32.13.150, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 17:00. 

 

Sponsors
Το Betshop.gr στηρίζει τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, διασφαλίζοντας τη λειτουργική και οικονομική ενίσχυση του προγράμματος OpenMinds 21, για τη συνέχιση παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα, από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και αποδοχής για όλους τους ανθρώπους δίχως διακρίσεις.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

open-minds