Newsletter
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

MdM-415_n

ΧΑΛΚΗ

Καμιά απόσταση δεν είναι αρκετά μεγάλη όταν πρόκειται για την Υγεία

Στη Χάλκη βρέθηκε ομάδα των ΓτΚ, πραγματοποιώντας δράση προληπτικού ιατρικού ελέγχου στους κατοίκους, έχοντας τη σημαντική βοήθεια της AEGEAN.

Oι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας όπου παρατηρείται μια δραματική αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες βασικής και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, προασπίζοντας το ανθρώπινο δικαίωμα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Υγεία, όλων.

Με τη βοήθεια της AEGEAN, ομάδα αποτελούμενη από ΩΡΛ, Καρδιολόγο, Οδοντίατρο, Παιδίατρο και Οφθαλμίατρο εκτός από την ιατρική φροντίδα, πρόσφεραν υπηρεσίες πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Υγεία, αλλά και διασύνδεση με το δημόσιο σύστημα υγείας των κατοίκων της Χάλκης.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece

A STEP FORWARD

Γιορτάζοντας τα γενέθλια στο A Step Forward

Ο εορτασμός της γενέθλιας ημέρας, ειδικά ενός παιδιού, είναι πολύ σημαντικός για την ομαλή προσωπική και κοινωνική ανάπτυξή του. Πολλά παιδιά, προσφυγικής καταγωγής που φιλοξενούνται μαζί με τις μητέρες τους στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής «A Step Forward» δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους. Έτσι η ομάδα με τη βοήθεια των μητέρων και των παιδιών του ASF, διοργάνωνε πάρτι για να γιορτάσουν τα παιδιά τα γενέθλιά τους, με τραγούδια, τούρτες και πολύ χορό.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εμβολιασμοί κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στον τομέα της πρόληψης νοσημάτων για ολόκληρη την κοινωνία, ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας στην Ελλάδα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολία πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συνέπεια τη μη λήψη της απαραίτητης εμβολιαστικής κάλυψης..

» Διαβάστε περισσότερα


ΚΑΒΑΛΑ

Οι ΓτΚ στην τιμήθηκαν στην εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ

Με μεγάλη τιμή και χαρά οι Γιατροί του Κόσμου του παραρτήματος Καβάλας παρέλαβαν τιμητικό έπαινο υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ στην Καβάλα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου με αφορμή τον εορτασμό των 20 ετών του προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμή και εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαχητές της ζωής που αγωνίστηκαν για μια δεύτερη ευκαιρία στην αξιοπρέπεια και στη χειραφέτηση, καθώς και στους θεραπευτές για το σπουδαίο έργο τους.

Οι ΓτΚ παραμένουν στο πλευρό όλων των συνανθρώπων μας


©MdM Greece

ΛΕΣΒΟΣ

Ο Μ. από τη Σιέρρα Λεόνε

Μας περίμενε από νωρίς το πρωί στην πόρτα του ιατρείου μας, με το βλέμμα σκυφτό και μια ανησυχία στην έκφρασή του. Όπως τότε όταν τον είχαμε συναντήσει για πρώτη φορά, τότε που έφτασε στη Λέσβο ακολουθώντας το δρόμο της προσφυγιάς. Όμως καθώς τον πλησιάσαμε, τα μάτια του γέμισαν φως και χαρά. «Φεύγω» μας είπε.

Ο Μ. πέρασε αρκετό χρόνο ζώντας στο ΚΥΤ Λέσβου, τόσο που φαντάζει μια ολόκληρη ζωή. Από την πρώτη μας συνάντηση ήταν σιωπηλός και τρομαγμένος. Με μεγάλη δυσκολία μπόρεσε να εξιστορήσει στην κοινωνική μας υπηρεσία όλα όσα είχε βιώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Για το μέλλον του δεν περίμενε πλέον κάτι καλύτερο. Τα βασανιστήρια από τα οποία επέζησε στη χώρα του, την απόφασή του να φύγει μακριά, αλλά και το δύσκολο ταξίδι μέχρι να φτάσει στη Λέσβο. Πόσοι άλλοι άραγε πέρασαν τα ίδια, χωρίς όμως να φτάσουν στον προορισμό τους; Τι θα συμβεί την επόμενη μέρα; Η οικογένειά του που να βρίσκεται; Ο Μ. κατακλυζόταν από ερωτήματα που δεν είχαν εύκολες απαντήσεις ενώ ο ίδιος αδυνατούσε να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες της ζωής του.


ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανθρωπιστική Δράση

Μετρώντας ήδη 7 μήνες συνεχούς δράσης για την υποστήριξη του πληθυσμού της Ουκρανίας, περισσότερα από 15.000 άτομα έχουν ωφεληθεί άμεσα από τις δραστηριότητες παρέμβασης των Γιατρών του Κόσμου, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι υπολογίζονται σε περίπου 500.000.

» Διαβάστε περισσότερα


OP.E.N

Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα

Στο πλαίσιο του προγράμματος OP.E.N, οι Γιατροί του Κόσμου ανακοίνωσαν την έναρξη των εγγραφών για τα Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα “Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες στο σχολείο”. Τα Massive Open Online Courses (MOOC) αποτελούν μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης, εύκολα προσβάσιμα και δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece

 

ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ

Οδοντιατρική φροντίδα

Το οδοντιατρείο του Ανοικτού Πολυϊατρείου των ΓτΚ στην Αθήνα, λειτουργεί με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών οδοντιάτρων διαφόρων ειδικοτήτων, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες ασθενών, οι οποίες πολλές φορές είναι μεγάλης σημασίας για την ποιότητα της ζωής τους.

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι πολίτες αναζητούν την οδοντιατρική τους φροντίδα στο Πολυϊατρείο. Συνήθως η οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν δεν τους επιτρέπει την τακτική παρακολούθηση της οδοντιατρικής τους υγείας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακόπτουν τη θεραπεία τους αδυνατώντας να καλύψουν τη δαπάνη.


inside

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Φέτος τα Χριστούγεννα χαρίστε ευχές, χαμόγελα και ελπίδα με τους Γιατρούς του Κόσμου

Επιλέξτε Χριστουγεννιάτικες Κάρτες και ενισχύστε το έργο μας στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλετε και εσείς στην αντιμετώπιση των αναγκών χιλιάδων συνανθρώπων μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ

 

MdM-Logo_Tagline

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

MdM-415_nsq