Newsletter
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

©MdM Greece - 5387

OPEN MINDS 21

Αναγνωρίζοντας τη δική μου φωνή

Ο κος Γ. ένας άντρας 45 χρονών από το Ιράν κατέφθασε στην υπηρεσία μας με έντονα συμπτώματα μετατραυματικού στρες, αποτέλεσμα των βασανιστηρίων που υπέστη στη χώρα καταγωγής του επειδή επέλεξε να αλλάξει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και να ακολουθήσει τις αρχές του χριστιανισμού.

Έως και σήμερα ακούει τη φωνή του βασανιστή του η οποία εμφανίζεται κυρίως σε καταστάσεις ανασφάλειας και άγχους έχοντας ιδιαίτερα επικριτικά και αυστηρά χαρακτηριστικά. Περιγράφει μια πολύ τραυματική εμπειρία και αναφέρει ότι αυτή η φωνή τού υπενθυμίζει πόσο υπεύθυνος είναι ο ίδιος για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στη ζωή του. Κατακλύζεται από ενοχές και τύψεις που τον εμποδίζουν να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - 9322

ΛΕΣΒΟΣ

Ψυχοκοινωνική Περίθαλψη

Η P.M. είναι από το Αφγανιστάν, μητέρα 4 παιδιών. Αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, με τον άντρα της και τα παιδιά της λόγω του πολέμου που ήδη μαινόταν στη χώρα της. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν η συνήθης: Από το Αφγανιστάν πέρασαν στο Ιράν, μετά πήγαν στην Τουρκία και από εκεί έφτασαν στις Ελληνικές ακτογραμμές.


©MdM Greece - 1960

ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

Αντιμετώπιση Covid19

Ο μήνας Ιούλιος για το Υπνωτήριο Αστέγων εν μέσω πανδημίας δεν ήταν ένας εύκολος μήνας. Μετά από ενάμισι χρόνο προστασίας και προσοχής, βρέθηκε θετικό αποτέλεσμα σε τεστ ανίχνευσης για τον covid-19 ανάμεσα στους ωφελούμενους μας – με αίσιο τέλος.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - thessaloniki

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παιδικός Εμβολιασμός

O παιδικός εμβολιασμός είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, όμως περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο, στερούνται πρόσβασης σε εμβόλια και παραμένουν ανεμβολίαστα.

» Διαβάστε περισσότερα


MdM-GR - 19830


©MdM Greece - Open_Minds

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Ιστορίες που δεν ξεχνιούνται

Η μέρα ήταν υπερβολικά ζεστή και το παιδί έφτασε απόγευμα στο ιατρείο μας, γιατί ξεκίνησε από μια πολύ μακρινή περιοχή, από το camp όπου διαμένει… Ένα κορίτσι 13 ετών μπήκε στο ιατρείο με φανερή δυσκολία, ερχόμενο γιατί έχει σοβαρούς πόνους -“φαντάσματα” στα δάχτυλα… που δεν υπάρχουν- είναι ακρωτηριασμένα μετά από έκρηξη βόμβας κάτω από τα πόδια της, στην πατρίδα της, πολύ καιρό πριν.


A STEP FORWARD

nightshelter4

Μια πολυπολιτισμική μικρο-κοινωνία με τις δικές της δυναμικές

Στο Ανοιχτό Κέντρο Διαμονής του προγράμματος A Step Forward των Γιατρών του Κόσμου φιλοξενούνται δεκάδες αιτούσες άσυλο μόνες γυναίκες και μητέρες με τα παιδιά τους. Στο διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται στη δομή, πέρα από την κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης (στέγαση, παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής, διανομή γευμάτων) προσφέρεται νομική, ιατρο-φαρμακευτική και ψυχο-κοινωνική στήριξη και πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικής ένταξης και ψυχαγωγίας καθώς και μαθήματα ελληνικής γλώσσας, αγγλικής γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών.


©MdM Greece - 2440

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αλέξανδρος Κολυβάς

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Ο εθελοντισμός τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία στην καθημερινότητά μου και η συνθήκη αυτή συνεχίστηκε με την παρουσία μου στους Γιατρούς του Κόσμου (ΓτΚ). Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνίας μας σήμερα είναι πολλά και είναι αδύνατο να μένουμε αμέτοχοι, οι ΓτΚ αποτελούν μία οργάνωση που προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Αυτός ακριβώς υπήρξε ο λόγος για να ενταχθώ στο εθελοντικό δυναμικό τους. Ήθελα να βοηθήσω εκεί που μπορούσα και με ενδιέφερε, δίπλα σε ανθρώπους που εργάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή άλλων. Ήθελα να συνεισφέρω όπως μπορούσα στην προσπάθεια αυτή. Παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής που με ενδιαφέρει ως πεδίο και να εφαρμόσω στην πράξη γνώσεις που αποκόμισα από το προπτυχιακό μου. Με όλους όσους συνεργάστηκα με βοήθησαν πολύ και με αντιμετώπισαν με απόλυτο σεβασμό, ενώ προσπάθησαν να με εντάξουν με δημιουργικό τρόπο στα τρέχοντα projects, καθώς και να μου μεταφέρουν τη γνώση τους.


inside

Στήριξε και εσύ το έργο των Γιατρών του Κόσμου για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

 

Όπου υπάρχουν άνθρωποι

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

IMG_20210729_103719-02