Newsletter
ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

©MdM Greece - 5387

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ένα παιδί που μετράει τα όρια

Η ιστορία του πρόσφυγα είναι συχνά μια ιστορία κοινωνικού αποκλεισμού και μοναξιάς. Τα παιδιά όμως σπάνια το γνωρίζουν αυτό. Ίσως γιατί είναι αθώα και πιστεύουν ειλικρινά στις δυνάμεις τους. Θέλουν να είναι μέρος του κόσμου, να είναι μέλος της ομάδας, θέλουν να μάθουν την χαρά της συμμετοχής. Και έτσι πρέπει να είναι.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα 5χρονο αγόρι με βαρύ χρόνιο νόσημα, υπέρταση και καταρράκτη, το οποίο ήθελε πολύ να κάνει γυμναστική στο σχολείο χωρίς περιορισμούς, μαζί με όλα τα παιδιά της τάξης. Και ο σημερινός μας πρωταγωνιστής θέλει πολύ να είναι μέλος της ομάδας. Όμως, παλεύει σχεδόν μόνος του με τις κινητικές δυσκολίες. Και ρωτάει την μητέρα του, γιατί δεν μπορεί να το καταφέρει. Έχει καλό επίπεδο κατανόησης και αυτό επιβαρύνει την ψυχολογία του σε μεγάλο βαθμό.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - 9322

STREET WORK

Οι Ακίνητοι Ταξιδιώτες του Πειραιά

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει μια αέναη κίνηση και βιασύνη σε ταξιδιώτες και εργαζόμενους· ελέγχουν τα εισιτήριά τους, μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους, εξυπηρετούν τους πελάτες τους ή ρυθμίζουν την κυκλοφορία μεταξύ όλων αυτών από τους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών εταιριών και την Λιμενική Αρχή. Ο καύσωνας σε συνδυασμό με την κίνηση των αυτοκινήτων κάνει την ατμόσφαιρα ορισμένες στιγμές αποπνικτικής αλλά η κινητή μονάδα street work των Γιατρών του Κόσμου βρίσκεται σταθερά στο Λιμάνι του Πειραιά για να παρέχει τις υπηρεσίες της στους «ακίνητους ταξιδιώτες».


MdM-TRIPS-vaccines-5597-1373x1024

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

H Επιστολή για την άρση Συμφωνίας TRIPS

Οι υπογράφοντες φορείς θα θέλαμε να εκφράσουμε τη σοβαρή ανησυχία μας σχετικά με τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τις προσπάθειες για αύξηση της πρόσβασης σε εμβόλια, θεραπείες και άλλα ιατρικά αγαθά για την πανδημία Covid-19 μέσω της προσωρινής διακοπής κάποιων διατάξεων της Συμφωνίας για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στον Τομέα του Εμπορίου (TRIPS).

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - 1960

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Εξετάσαμε, Εμβολιάσαμε, Συμβουλέψαμε.

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, επισκέφθηκαν το νησί της Φολεγάνδρου η Γενική Διευθύντρια των ΓτΚ Ελλάδας, κα Θάνου Ευγενία και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Χαρά Τζιουβάρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αφιερώθηκε μια μέρα ώστε η κυρία Τζιουβάρα, έχοντας την ειδικότητα της παιδιάτρου, να εξετάσει τα παιδιά του νησιού.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - thessaloniki

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δράσεις για την Υγεία

Τον Ιούνιο ξεκίνησε ένα πλαίσιο συνεργασίας που αφορά δράσεις σε όμορους δήμους της Θεσσαλονίκης, που σκοπό έχουν να υποστηρίξουν ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία τόσο οικονομικά, όσο και ως προς την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας.

» Διαβάστε περισσότερα


MdM-GR - 19830


©MdM Greece - Open_Minds

OPEN MINDS 21

Αναζητώντας το κλειδί στην αυτοδιάθεση

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι πάντα στις ανάγκες της κοινωνίας και τις νέες προκλήσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες εν μέσω της πανδημίας Covid19, καθώς και του αυστηρότερου περιορισμού της ελευθερίας μετακινήσεων, προσφέρουν στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο Αθηνών των ΓτΚ δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος Open Minds 21.


ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

nightshelter4

quote-marks

Μέσα από την εθελοντική προσφορά προσπάθησα να συμβάλλω, να ανταποκριθώ στις ανάγκες του Υπνωτηρίου που κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν -όσο το δυνατόν περισσότερο- άνετα και όμορφα.

Προσφέροντας σε όσους έχουν ανάγκη

Αυτήν τη φορά θα θέλαμε να αναφερθούμε στον αλτρουϊσμό και τη θέληση της προσφοράς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρεις όταν το θέλεις. Προσφορά του χρόνου σου, προσφορά των υπηρεσιών σου, προσφορά προϊόντων πρώτης ανάγκης, προσφορά δωρεάς αναλώσιμων συσκευών κλπ. Αλλά ας μιλήσουμε για τους δικούς μας εθελοντές.


©MdM Greece - kara_tepe

ΛΕΣΒΟΣ

Επείγουσα δράση για την Υγεία των ευάλωτων αιτούντων άσυλο

H K.A. είναι 26 χρόνων, από το Αφγανιστάν, ανύπαντρη, που διαμένει στην Ελλάδα ήδη 4 χρόνια. Επισκεπτόταν πολύ συχνά τους γενικούς γιατρούς της ομάδας των ΓτΚ στο Καρά Τεπέ, καθώς και την ψυχολόγο. Οι επισκέψεις ήταν είτε προγραμματισμένες είτε προσερχόταν στο ιατρείο ύστερα από σωματικές ενοχλήσεις που οδηγούσαν πολλές φορές σε κρίσεις.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - 67188993

ΚΑΒΑΛΑ

Δράσεις για την προστασία της παιδικής υγείας

Η ομάδα μας στην Καβάλα συνεχίζει να ενημερώνει για θέματα υγείας τα μικρά παιδιά της περιοχής, και τους παραδίδει είδη ατομικής υγιεινής. Οι ενημερωτικές δράσεις, έχουν στόχο να αναδείξουν ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις.

» Διαβάστε περισσότερα


©MdM Greece - a step forwardA STEP FORWARD

Βρίσκοντας ξανά την παιδική αθωότητα

Ο Τ. γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Αφγανιστάν. Οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες όμως δεν επέτρεψαν την ομαλή επιβίωση της οικογένειας εκεί. Οι καθημερινές επιθέσεις των Ταλιμπάν στην περιοχή, τους οδήγησαν να πάρουν για πρώτη φορά τον δρόμο της προσφυγιάς και να καταφύγουν σε γειτονική χώρα.

» Διαβάστε περισσότερα

 


©MdM Greece - 2440

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η δική σου προσφορά είναι απαραίτητη

Καθώς υπάρχουν συνεχώς ανάγκες για προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους μας, ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη λειτουργία των Γιατρών του Κόσμου.

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο θα έχουμε ανάγκη από Γιατρούς με ειδικότητες κυρίως στην Παθολογία, Γενική Ιατρική, Γυναικολογία, Ψυχιατρική, Παιδιατρική, Καρδιολογία, καθώς και Διερμηνείς για Αραβικά, Ουρντού, Φαρσί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Εθελοντισμό στους Γιατρούς του Κόσμου, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εθελοντισμού στο email: volunteers@mdmgreece.gr και στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.32.13.150

inside

Στήριξε και εσύ το έργο των Γιατρών του Κόσμου για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

 

Όπου υπάρχουν άνθρωποι

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

©MdM Greece - 5387