Η Οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την δράση Επείγουσας Ανταπόκρισης στην πανδημία κορονοϊού Covid19, παρέχοντας  ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά, ηλικιωμένους ανθρώπους που λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, βρέθηκαν ακόμα πιο απομονωμένοι.

Η δράση αποτελείται από τρεις βασικούς άξονες: α) την βοήθεια κατ’ οίκον με επισκέψεις πόρτα – πόρτα β) την εξ αποστάσεως συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και γ) την συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος της Διαδικτυακής Συντροφιάς ηλικιωμένων.

Επαγγελματίες υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι διαθέσιμοι καθημερινά 09.00 – 17.00 για εξ αποστάσεως συμβουλευτική και υποστήριξη μέσω των νέων μέσων τηλεπικοινωνίας.

Η ομάδα των ΓτΚ απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, ιατρό, ψυχολόγο και νοσηλευτή οι οποίοι πραγματοποιούν επισκέψεις πόρτα σε πόρτα για δωρεάν φαρμακευτική βοήθεια των ηλικιωμένων μέσα από την  εκτέλεση ηλεκτρονικών συνταγών σε συνεργασία και σε συνέχεια κατάλληλης παραπομπής από τις κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων (Αθήνα, Πέραμα, Κερατσίνι), αλλά και εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους ωφελούμενους για συνεδρίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Επίσης, μέσα από την εφαρμογή της Διαδικτυακής Συντροφιάς, ομάδα ηλικιωμένων συντονίζεται εβδομαδιαία με την ψυχολόγο και την παθολόγο-γεροντολόγο του προγράμματος, όπου παρακολουθούν παρουσιάσεις και συμμετέχουν στη συζήτηση για θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

 

THI_TIMA -Logos

Η υλοποίηση του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά και το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •