Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την BookingClinic ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας και τις νέες προκλήσεις για την πρόσβαση στην υγεία εν μέσω της πανδημίας αλλά και του περιορισμού των μετακινήσεων, προσφέρουν στους πολίτες δωρεάν συμβουλευτική ιατρική διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι πολίτες κλείνουν ηλεκτρονικά το τηλε-ραντεβού στο www.bookingclinic.com με έναν ειδικό από τους Γιατρούς του Κόσμου και συζητούν μαζί του, μέσω της οθόνης της συσκευής τους, το ιατρικό θέμα που τους απασχολεί. Λαμβάνουν έτσι από τον ειδικό, συμβουλές και καθοδήγηση για τη διαχείριση του θέματος – ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ – χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από το σπίτι τους.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των πολιτών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, μειώνοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και τη διάδοση του κορωνοϊού, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης η συμβουλευτική ιατρική και η προσωπική συνομιλία με το γιατρό βελτιώνει την ψυχολογία των πολιτών.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, παραμένουμε στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη, υλοποιώντας κάθε φορά, προγράμματα που ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις που βιώνουμε» δήλωσε η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, κ. Ευγενία Θάνου, ενώ η κ. Βασιλεία Χατζηστεργίου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ιατρικού περιεχομένου της BookingClinic, συμπλήρωσε «Η δωρεάν χρήση της πλατφόρμας κάνει αυτό ακριβώς που οφείλει η τεχνολογία στις μέρες μας, να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο».

Οι διαθέσιμες ειδικότητες των Γιατρών του Κόσμου με τις οποίες μπορεί να κλείσει ο πολίτης τηλε-ραντεβού είναι αυτές του Παθολόγου, Ψυχιάτρου, Δερματολόγου, Πνευμονολόγου, Παιδιάτρου, Γυναικολόγου, Γαστρεντερολόγου, ΩΡΛ, Φυσίατρου και Οδοντιάτρου.

Τα ραντεβού διεξάγονται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 ενώ οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν 24/7. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή (προτεινόμενο), tablet ή κινητού τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.

Η δράση υποστηρίζεται ήδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Σερρών.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •