Ανταποκρινόμενοι στην τρέχουσα κρίση που πλήττει χωρίς διακρίσεις τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και τους μετακινούμενους πληθυσμούς, οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στο όραμά τους να βρίσκονται στο πλευρό των πιο ευάλωτων και ευπαθών πληθυσμών δημιούργησαν και εγκαινιάζουν το «MdM Solidarity House for All», έναν Κοινωνικό Ξενώνα στο κέντρο της πόλης.
Σε μία χρονική περίοδο που τόσο η οικονομικο-κοινωνική κρίση όσο και η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνουν και οι συνέπειές τους για τους πληθυσμούς γίνονται δυσχερέστερες, η ανάγκη στέγασης προβάλλει σήμερα πιο επείγουσα από ποτέ. Το αναφαίρετο αυτό ανθρώπινο δικαίωμα έρχεται να υποστηρίξει το νέο πρόγραμμα που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με την οικονομική υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».
Ο Κοινωνικός Ξενώνας στεγάζεται σε ένα χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως ξενοδοχείο. Σήμερα, ο χώρος αυτός ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως, και είναι σε θέση να προσφέρει στέγαση και πρόσβαση σε 50 περίπου ωφελούμενους. Ο Ξενώνας βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη, στο κέντρο της Αθήνας, και βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών από το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, όπου οι ωφελούμενοι που θα φιλοξενούνται μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρο-φαρμακευτή περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Εκτός από στέγαση, ο Κοινωνικός Ξενώνας «MdM Solidarity House for All» θα προσφέρει ανοιχτή φιλοξενία σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ευαλωτότητας, μετά από ατομική συνεδρία των επωφελούμενων με την Κοινωνική Υπηρεσία των Γιατρών του Κόσμου. Παράλληλα, έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοινής συνεύρεσης, χώρο απασχόλησης των παιδιών ενώ ο χώρος είναι εξοπλισμένος με λουτήρες σε κάθε δωμάτιο, ιματιοθήκες, πλυντήρια, κλπ.
Το «MdM Solidarity House for All» σε μία εποχή ταραγμένη όπου δοκιμάζονται τα αντι-ρατσιστικά αντανακλαστικά μας και η αλληλεγγύη μας και, οι άνθρωποι στερούνται βασικών αγαθών, φιλοδοξεί να φέρει κάτω από την ίδια στέγη οικογένειες, φοιτητές, πρόσφυγες, μετανάστες, αστέγους και όλους τους κατοίκους της πόλης που πλήττονται περισσότερο.
***
Ο Κοινωνικός Ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου «MdM Solidarity House for All» συγχρηματοδοτείται από το «αλληλεγγύη- SolidarityNow» μέχρι τον Απρίλιο 2016.

Carlogo solidarityNow

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •