Στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου φιλοξενούνται άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς στέγαση και παραμένουν σε αυτό μέχρι να σταθούν στα πόδια τους για να βρουν ένα δικό τους χώρο να ζήσουν. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, η προσπάθειά μας, είναι η επανένταξη τους ενεργά στην κοινωνία.

Ο 27χρονος Κ.Α., πρόσφυγας από τη Συρία, έφυγε από τη χώρα του, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, μακριά από τους κινδύνους της εμπόλεμης κατάστασης. Πέρασε από τη Συρία στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα. Πεζός. Ένα επικίνδυνο ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, με προορισμό το άγνωστο.  Φτάνοντας στην Αθήνα, αναζήτησε εργασία, όμως δεν κατάφερε να βρει κάτι. Με τον καιρό τελείωσαν τα χρήματα που είχε μαζί του και αναγκάστηκε να μείνει στο δρόμο. Πέρασε δύο μήνες χωρίς στέγη, μέχρι που ήρθε στο Υπνωτήριο Αστέγων. Με τη βοήθεια των Κοινωνικών Λειτουργών, είδε τη ζωή του να αλλάζει.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα επιτέλους την πρώτη μου δουλειά. Μοίραζα φυλλάδια και ο εργοδότης μου με ήθελε στο εστιατόριό του για υπηρεσία delivery. Τα χρήματα είναι λίγα, δυσκολεύομαι και  με την ελληνική γλώσσα αλλά με βοηθούν. Είχα ξεκινήσει εκμάθηση ελληνικών, που λόγω καραντίνας δεν μπορούσα να συνεχίσω. Είμαι ικανοποιημένος με την διαμονή μου στο Υπνωτήριο και με όλους τους εργαζόμενους, για την βοήθεια και την εξυπηρέτηση όπου τη χρειαστώ. Τα σχέδιά μου είναι να καταφέρω να μαζέψω λίγα χρήματα και να βρω έναν δικό μου χώρο να μείνω. Μέχρι τότε σας ευχαριστώ πολύ για όλα.»

 

pep-attikis
Το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου στην Ακαδημία Πλάτωνος, λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

υπνωτηριο