Ο μήνας Ιούλιος για το Υπνωτήριο Αστέγων εν μέσω πανδημίας δεν ήταν ένας εύκολος μήνας. Μετά από ενάμισι χρόνο προστασίας και προσοχής, βρέθηκε θετικό αποτέλεσμα σε τεστ ανίχνευσης για τον covid-19 ανάμεσα στους ωφελούμενους μας- με αίσιο τέλος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται σε όλους τους ωφελούμενους rapid-test. Ο νοσηλευτής μας έχει αναλάβει, εκτός των άλλων και αυτήν την απαραίτητη εργασία. Μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα, φτάσαμε μέχρι τον Ιούλιο χωρίς κανένα κρούσμα και ήμασταν από τους τυχερούς σε σχέση με άλλες Δομές και ξενώνες που δεν είχαν την δική μας τύχη. Όμως έφτασε και η σειρά μας.

Ένας ωφελούμενός μας βρέθηκε θετικός. Αμέσως λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα μη εξάπλωσης του ιού και στους υπόλοιπους ωφελούμενους που διαμένουν εδώ, αλλά και σε εξωτερικές επαφές. Απομονώσαμε τον συγκεκριμένο ωφελούμενο σε έναν από τους ορόφους μας. Έγινε επιπλέον απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων. Μπήκαμε σε καραντίνα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού έξω από την Δομή. Διασφαλίσαμε την μη επαφή μεταξύ αντρών και γυναικών σε χώρους κοινούς. Εννοείται η δωρεάν παροχή αντισηπτικών και μασκών από την αρχή εμφάνισης της Covid-19 στους εξυπηρετούμενούς μας.  Επιταχύναμε τον προγραμματισμό ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Στα επόμενα επαναληπτικά τεστ ανίχνευσης όλοι οι άλλοι επωφελούμενοι ήταν αρνητικοί. Αποφύγαμε την διασπορά. Με το πέρας των δεκατεσσάρων ημερών κανένας δεν κόλλησε. Ο ωφελούμενος που νόσησε ήταν  και αυτός αρνητικός στο τεστ ανίχνευσης. Επανήλθαμε στην κανονικότητα λειτουργίας μας. Αυξήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμών σε ωφελούμενους μας για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Ελπίζουμε στην μη επανάληψη αυτού του γεγονότος, αλλά ξέρουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρωταρχικός στόχος μας, η προστασία των ανθρώπων μας.

pep-attikis
Το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου στην Ακαδημία Πλάτωνος, λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

IMG_6615