ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 28/ 12 /16

 

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο
Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία»

 

Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) υποδέχθηκαν σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία.

 

Σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» στην Παιανία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτα Κανάκη και συνομίλησε τόσο με το προσωπικό του Κέντρου όσο και με τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Ελαία”. Χαίρομαι που το Κέντρο αυτό είναι ένα πρότυπο Κέντρο, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας.» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «είναι απολύτως απαραίτητο να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης, όπως αυτή που είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα».

Το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.  Έχει δυναμικότητα 100 ατόμων. Από τον Οκτώβριο του 2016, το Κέντρο «Ελαία» έχει φιλοξενήσει 121 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια. Σήμερα, φιλοξενούνται στο Κέντρο συνολικά 69 παιδιά από 11 έως 17 ετών.

Το κτήριο του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» είναι 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει λειτουργικούς χώρους και κοιτώνες, που πληρούν κορυφαία πρότυπα υγιεινής. Παράλληλα, στο Κέντρο απασχολούνται 39 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, δικηγόροι, φροντιστές, διερμηνείς, προσωπικό καθαριότητας, οδηγοί, διοικητικοί υπάλληλοι, μάγειρες).

IMG_0453

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κουτσαυλή Δήμητρα | Χατζηιωάννου Κατερίνα

Τμήμα Επικοινωνίας – Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας

Τηλ: 210 3213150 | 6958 450854

info@mdmgreece.gr | press@mdmgreece.gr

*    *    *

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα  ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 26 χρόνια συνεχούς δράσης το 2016, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα,  την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

*    *    *

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •