Η Ελληνική Αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου στα πλαίσια του προγράμματος HUMA – Health for Undocumented Migrants and Asylum Seekers πραγματοποιεί στις 19 Μαΐου στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς) συνέδριο με κεντρικό θέμα «την πρόσβαση στην περίθαλψη για τους μη καταγεγραμμένους και τους αιτούντες άσυλο» με ειδική αναφορά στις εγκύους και τα παιδιά.

Ο γενικός στόχος του Δικτύου HUMA είναι να προάγει μία ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα υποστηρικτικό, ενεργό δίκτυο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελείται από 12 μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ευρώπη και από μία συντονιστική ομάδα που τοποθετείται στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Μαδρίτη.

Τα μέλη του Δικτύου HUMA αναπτύσσουν δραστηριότητες σχετικές με την υγεία και την μετανάστευση, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε μετανάστες χωρίς έγγραφα και αιτούντες άσυλο. Επίσης, ηγούνται διαφόρων προγραμμάτων και εκστρατειών ενημέρωσης και νομικής υποστήριξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο συμβάλλοντας στην επιστημονική αρτιότητα και συλλογή πληροφοριών του Δικτύου.

Στο κομμάτι αυτό του Δικτύου συμμετέχουν διαφορετικές αντιπροσωπείες και γραφεία των Γιατρών του Κόσμου από την Ευρώπη. Σχετικά, η εργασία των περισσοτέρων τους αφορά την προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δράσεις για την ενημέρωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συγκεκριμένων πληθυσμών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο και τις δραστηριότητές του, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.huma-network.org ή στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@mdmgreece.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

huma_logo.jpg