Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη επίσκεψή μας στο μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου Άη Στράτη

Στις 2 & 3 Μαρτίου το ιατρικό μας κλιμάκιο, στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης και παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, επισκέφτηκε με Γυναικολόγο, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Παιδίατρο, Ω.Ρ.Λ. και Ψυχολόγο τον Άη Στράτη, ένα νησί με μόλις 270 κατοίκους και αρκετά προβλήματα στην πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.

Με την υποστήριξη της Bwin, η κινητή μας μονάδα, εξοπλισμένη με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, παρείχε δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Οι έλεγχοι από καρδιολόγο, παθολόγο, ορθοπεδικό και γυναικολόγο πραγματοποιήθηκαν στο αγροτικό ιατρείο του νησιού ενώ παράλληλα στο κτίριο του δημαρχείου εξέταζε παιδίατρος και ωτορινολαρυγγολόγος. Και στους δύο χώρους βρισκόταν παράλληλα και η ψυχολόγος της ομάδας. Ταυτόχρονα, στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Οικογένεια και Σχέσεις μέσα σε αυτήν”.

Η κ. Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου δήλωσε σχετικά με την δράση: “Οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας προάγοντας την ιατρική φροντίδα σε άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Χαιρόμαστε πολύ που καταφέραμε με την υποστήριξη της bwin να βρεθούμε στο νησί του Αγίου Ευστρατίου και με τη συνεργασία του ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, του Δήμου να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία ιατρική αποστολή για τους κατοίκους του νησιού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Blue Star Ferries και την Hellenic Seaways που μας ταξίδεψε στο νησί!”. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •