Τον μήνα Σεπτέμβρη στα πλαίσια του προγράμματος επείγουσας παρέμβασης για ευάλωτα άτομα άνω των 60 ετών, με αφορμή την πανδημία που έχει επηρεάσει την χώρα μας μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, η προσπάθεια του να είμαστε κοντά στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα η οποία ανέκαθεν ήταν ευάλωτη, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μας έφερε αντιμέτωπους με πολλές δυσκολίες και εμπόδια τα οποία καλούνται καθημερινά να επιλύσουν αυτά τα άτομα, πέραν και της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κύριος Χ ο οποίος από την πρώτη επικοινωνία στα πλαίσια της διερεύνησης των αναγκών του, μας ανέφερε το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια- αυτό της αστεγίας και του βιοπορισμού του.  Ο κύριος Χ ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, καθώς πάσχει από σάκχαρο, και η τωρινή του κατάσταση δεν τον βοηθάει, καθώς διαμένει σε μια παλιά αποθήκη χωρίς ρεύμα και νερό, με ελάχιστους οικονομικούς πόρους. Μάλιστα υπάρχουν ημέρες όπως ανέφερε τις οποίες διανύει χωρίς καθόλου φαγητό. Επιπλέον αντιμετωπίζει δυσκολία και με την κάλυψη της φαρμακευτικής του αγωγής, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας.

Η υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου στο πλαίσιο του προγράμματος ήταν άμεση, με την παροχή της διασύνδεσης με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να εξασφαλίσει την καθημερινή σίτιση του, αλλά και την εγγραφή του ώστε  να λαμβάνει το μηνιαίο επίδομα ΚΕΑ, την ιατροφαρμακευτική του κάλυψη μέσω του προγράμματός μας, καθώς και την συμμετοχή του στο δημόσιο σύστημα υγείας με την τακτική παρακολούθησή του από θεράποντα ιατρό.

Ο κύριος Χ βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και σχεδιάζει το επόμενο διάστημα με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει να νοικιάσει πλέον ένα διαμέρισμα ώστε να ζει αξιοπρεπώς , όπως και πριν βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολή κατάσταση.

 

THI_TIMA -Logos

Η υλοποίηση του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά και το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

IMG-bc7bc03a059ea77d2569f7f391c8006b-V