Το 1ο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής “Λεύκιππος” αποτελεί μία πρωτοβουλία του παραρτήματος Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Αλεξανδρούπολης. Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος) είναι μια αστική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία που αποσκοπεί τόσο στη γνωριμία των φοιτητών με την ιατρική ως λειτούργημα όσο και στη σύσφιξη των σχέσεών τους και στη βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας. Το συνέδριο “Λεύκιππος” στην προσπάθειά του να αφουγκραστεί την επιθυμία των Ελλήνων φοιτητών Ιατρικής έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές με κοινά ενδιαφέροντα και πεδίο δράσης να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν πολύπλευρη μόρφωση στον τομέα της υγείας.

Η ονομασία «Λεύκιππος» του συνεδρίου παραπέμπει στον γνωστό Έλληνα φιλόσοφο του 5ουαιώνα π.Χ. που δραστηριοποιήθηκε στα Άβδηρα της Θράκης. Πρόκειται για το δάσκαλο του Δημόκριτου, «πατέρα» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, μαζί με τον οποίο, μεταξύ άλλων, εισήγαγαν την ατομική θεωρία θέτοντας έτσι τα θεμέλια της σύγχρονης Φυσικής.

Το τριήμερο αυτό συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20-22 Απριλίου του 2018 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο χώρο των εγκαταστάσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δυνατότητα συμμετοχής παρέχεται σε φοιτητές όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, από τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, καθώς και από σχολές άλλων επιστημονικών πεδίων συναφή με τον τομέα της υγείας, όπως Νομική, ΤΕΦΑΑ, Πολυτεχνικές Σχολές κ.ά.. Ευπρόσδεκτοι είναι επίσης και σπουδαστές αντίστοιχων σχολών του εξωτερικού, καθώς και ιατρών, καθηγητών και διακεκριμένων επιστημόνων στο χώρο της Υγείας.

Το Σάββατο 21/04 στις 12:00 ο Ιατρικός συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, Κάρολος Πούχνερ, θα μιλήσει για τα “Θέματα υγείας των Προσφύγων” στην αίθουσα Ηρόφιλος.

 

Το Site του συνεδρίου εδώ, συνημμένο θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pages from programma